Bente’s Basics: thuiswerken

In Bente’s Basics geef ik toegankelijk uitleg over belangrijke basisregels in het recht.

Deze keer: heeft een werknemer het recht om thuis te werken? (leestijd: ong. 1 minuut)

Om de zoveel tijd krijg ik de vraag of een werknemer het recht heeft om thuis te werken. Vaak is de aanleiding het weer – denk aan sneeuw en ijzel of juist tropische temperaturen – maar ook stakingen in het openbaar vervoer kunnen een reden zijn.

Hoe zit het juridisch?
Volgens de wet moeten werkgever en werknemer afspreken waar de werkzaamheden worden uitgevoerd, dat heet de standplaats. Meestal staat de standplaats in de arbeidsovereenkomst.

Er is geen wettelijk recht voor de werknemer om een incidentele thuiswerkdag, bijvoorbeeld vanwege het weer, af te dwingen. Ook een structurele thuiswerkdag kan de werknemer niet afdwingen zonder toestemming van de werkgever.

In de Wet flexibel werken staat wel een procedure beschreven voor de aanvraag van een structurele thuiswerkdag:

  • werknemer vraagt de wijziging van de standplaats aan, minimaal twee maanden voor de gewenste ingangsdatum;
  • werkgever is verplicht om het verzoek te bekijken;
  • werkgever is verplicht om het verzoek te bespreken met de werknemer;
  • werkgever moet schriftelijk op de aanvraag reageren. Daarbij is het goed om te weten dat de werkgever de aanvraag vrij makkelijk mag afwijzen, er hoeft geen zwaarwegend bedrijfsbelang te zijn.

Kortom: de werknemer heeft een wettelijk recht om een aanvraag te doen, maar de werkgever kan de aanvraag vrij eenvoudig afwijzen.

Hoe zit het in de praktijk?
In de praktijk gaat werkgever en werknemer doorgaans met elkaar in overleg over de mogelijkheden. Het hangt er natuurlijk ook van af of de werkzaamheden plaatsgebonden zijn. Thuiswerken is lastig voor mensen die bijvoorbeeld werken in de zorg, het onderwijs en de bouw.

Wanneer je bijvoorbeeld op kantoor werkt, kunnen werkgever en werknemer vaak wel afspraken maken over thuiswerken. Een incidentele thuiswerkdag is vaak eenvoudiger dan een structurele thuiswerkdag, al worden werkgevers steeds flexibeler.

Heb je vragen over het arbeidsrecht? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag.

Direct contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar Juristica en wil je meer informatie? Of wil je direct een zaak uit handen geven?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak. Ik help je graag.