Werkwijze
Natuurlijk zit niemand te wachten op een juridisch geschil of zelfs een bezoek aan de rechtbank. Het inschakelen van juridische hulp is vaak een flinke drempel. Juristica houdt hier rekening mee. Haar toegankelijke werkwijze zorgt ervoor dat deze drempel wordt verlaagd. Zo blijf je betrokken bij de zaak, maar kan je de regie uit handen geven. En dit alles tegen een helder en scherp tarief, zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoe dit werkt? Heel eenvoudig via de onderstaande drie stappen:

Stap 1: gratis intakegesprek

Wanneer je contact met mij opneemt, dan kan dat via mijn telefoonnummer of e-mail.  

Op basis van jouw informatie kunnen we een afspraak inplannen. Dat kan telefonisch overleg zijn, of op jouw (kantoor)locatie, een vergaderlocatie of de plaatselijke horeca gelegenheid. De eerste intake is altijd gratis.

Om een globaal beeld te kunnen vormen van de kwestie, vraag ik je om de belangrijkste brieven en contracten te mailen of mee te nemen. Tijdens het gesprek hoor ik graag wat er speelt. Ook probeer ik jou en/of jouw bedrijf te leren kennen, zodat het voor mij duidelijk is wat jouw belangen zijn.

Stap 2: heldere afspraken

Vervolgens maken we een plan, welke werkzaamheden zullen worden gedaan, hoe we dat gaan doen en uiteraard met welk doel. Het is belangrijk om te weten dat het een samenwerking is, ik verwacht dus ook wat van jou. Zo heb ik allerlei informatie van je nodig, bijvoorbeeld contracten en correspondentie.

Bij de inschatting van de werkzaamheden zal ik ook meteen een inschatting proberen te maken van de kosten. In alle gevallen kan ik je een scherp tarief bieden, ook is er vaak een vaste prijs mogelijk voor de hele kwestie of een deel daarvan.

Aan WOZ-bezwaarschriften zijn voor jou geen enkele kosten aan verbonden. Wanneer je gelijk krijgt van de gemeente betalen zij mij (een deel van) de juridische kosten. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Stap 3: aan de slag

Wanneer ik alle informatie heb, ga ik voor je aan de slag. Uiteraard hou ik je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Afhankelijk van de situatie zal ik in sommige zaken meteen actie ondernemen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer er een procedure bij de rechtbank loopt, of er zijn andere termijnen die binnenkort verlopen. In andere situaties hebben we iets meer tijd, bijvoorbeeld voor het opstellen van een brief. Je ontvangt altijd eerst een conceptversie. Pas na jouw akkoord wordt de brief verzonden.

Niets is zeker, dus kan het mogelijk zijn dat we het plan later moeten bijstellen of aanpassen. Ik zal je daarbij zo mogelijk altijd adviseren. Vaak is de kwestie op te lossen door onderhandeling, maar soms zal de rechter de knoop kunnen doorhakken. Hoe dan ook, ik zal me altijd inspannen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Direct contact
Ben je nieuwsgierig geworden naar Juristica en wil je meer informatie? Of wil je direct een zaak uit handen geven? 
Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag.